Iğdır’da Yöresel Ürünler ve Mutfak Atölyesi Programı Düzenlendi

SERDAR ÜNSAL

(IĞDIR)Iğdır‘da Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) başkanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün katkılarıyla Iğdır Yöresel Ürünler ve Mutfak Atölyesi programı yapıldı.

Iğdır Millet Bahçesinde Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) başkanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Iğdır’ın ünlü coğrafi işaretli ürünleri ve kültürel zenginlikleri çeşitli atölye çalışmaları ile tanıtıldı. Özellikle Iğdır’a özel taş köfte yapımı büyük ilgi gördü. Programa Vali Vekili Ömer Said Karakaş ve İl Emniyet Müdürü Erden Sakarya da katıldı.

Iğdır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yapmış olduğu duyuru ile en iyi kayısı yetiştiricisinin belirlenmesine yönelik başvuruların değerlendirilmesi sonucu 20 katılımcı çiftçi arasında en iyi kayısı yetiştiricisi seçildi. Değerlendirmeler sonucunda birinci Ahmet Şahin, ikinci İbrahim Halil Şahin, üçüncü ise Yaver Arat oldu.

Kayısı motifli elbiseleriyle programa renk katan çocuklar ise Iğdır’da yetişen kayısıların özelliğini anlattı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Yorum yapın